“Ερωτευμένος Σαίξπηρ” με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, σε σκηνοθεσία Γ. Κακλέα

Η People Entertainment Group παρουσιάζει την παράσταση “Ερωτευμένος Σαίξπηρ”. Βασισμένη στο σενάριο των Marc Norman & Tom Stoppard. Θεατρική διασκευή: Lee Hall. Μουσικη: Padd Cunneen.

Η παράσταση που έσπασε ταμεία στο Λονδίνο, έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο στον ρόλο του Σαίξπηρ. Από τις 2 Νοεμβρίου 2018 στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Μια ιστορία αγάπης αφιερωμένη σε αυτόν που έγραψε τη διασημότερη ιστορία αγάπης όλων των εποχών!

Αγορά εισιτηρίων με ένα κλικ στο www.viva.gr

Στην ελισαβετιανή Αγγλία, ο νεαρός συγγραφέας Γουίλιαμ Σαίξπηρ αναζητά απεγνωσμένα μια μούσα που θα τον εμπνεύσει να γράψει το νέο του θεατρικό έργο που ζητούν επίμονα οι πάτρωνές του. Τη βρίσκει στο πρόσωπο της πανέξυπνης Βιόλας, μιας νεαρής θαυμάστριας που λατρεύει τη δουλειά του νεαρού ποιητή Σαίξπηρ και λαχταρά να γίνει ηθοποιός, παρ’ ότι την εποχή εκείνη η υποκριτική αποτελούσε αυστηρά ανδρικό προνόμιο και οι γυναίκες απαγορευόταν να ανέβουν στη σκηνή. Έτσι, η Βιόλα μεταμφιέζεται σε άνδρα προκειμένου να συμμετάσχει στη νέα παράσταση. Μία τρυφερή και μοναδική ιστορία αγάπης αναπτύσσεται μεταξύ του Σαίξπηρ και της νεαρής κοπέλας, μία ιστορία που θα εμπνεύσει τον σπουδαίο δραματουργό να γράψει ένα από τα μεγαλύτερα θεατρικά κείμενα όλων των εποχών, το «Ρωμαίος και Ιουλιέτα».

Originally produced on the West End by Disney Theatrical Productions & Sonia Friedman Productions, directed by Declan Donnellan, and designed by Nick Ormerod.

Η παράσταση έχει στον κεντρικό της άξονα μια ερωτική ιστορία, ωστόσο αποτελεί και έναν εξαίσιο «φόρο τιμής» προς το ίδιο το θέατρο και τους ανθρώπους που το αγαπούν και το υποστηρίζουν. Είναι γεμάτο από αναφορές στα έργα του Σαίξπηρ και παρουσιάζει με γλαφυρό τρόπο την εποχή του και την ακμή του αγγλικού θεάτρου. Μέσα από την φανταστική αυτή ιστορία, παρουσιάζονται και πολλά πραγματικά πρόσωπα όπως η Βασίλισσα Ελισάβετ Α’ (την οποία υποδύθηκε η Τζούντι Ντεντς στην ομώνυμη ταινία «Skakespeare in love», κερδίζοντας Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου για μια ερμηνεία μονάχα έντεκα λεπτών, μια από τις συντομότερες που έχουν ποτέ λάβει Όσκαρ).

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ: Τετάρτη 19:00 – Πέμπτη 19:00 – Παρασκευή 20:00 – Σάββατο 20:00 – Κυριακή 18:30

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: Κανονικά εισιτήρια: €45, €38, €30, €24, €19, €14 (θεωρείο)
Ισχύουν ειδικές τιμές για Α.Μ.Ε.Α., φοιτητές, νέους έως 26 χρονών & ανέργους.
Ειδικές τιμές για ομαδικές κρατήσεις (από 20 άτομα και πάνω) στο τηλέφωνο 212 254 0300

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: Στα ταμεία του θεάτρου, Πειραιώς 254, Ταύρος
Στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.viva.gr Τηλεφωνικά: στο τηλέφωνο 212 254 0300

Η ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ! Προσφορά 20% κάθε Τετάρτη & Πέμπτη

Παραγωγή: PEOPLE ENTERTAINMENT GROUP | PEOPLE THEATRE