Στιγμιότυπα από την συναυλία – αφιέρωμα του Δημήτρη Παπαδημητρίου

Στιγμιότυπα από την συναυλία – αφιέρωμα του Δημήτρη Παπαδημητρίου

Tο βράδυ της Δευτέρας 30 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε η συναυλία «Παραμονή παραμονής» στο Θέατρο Ολύμπια.

Μια συναυλία – αφιέρωμα σε έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες, με έργο που εκτείνεται από τη συμφωνική μουσική και τα soundtracks κινηματογραφικών ταινιών και αγαπημένων τηλεοπτικών σειρών έως τη μελοποιημένη ποίηση, φιλοξενήθηκε πριν την εκπνοή του 2019 στο Θέατρο Ολύμπια από το εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής Δήμου Αθηναίων.

Το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του δήμου Αθηναίων, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Άγγελου Ηλία, «φώτισε» τη διαδρομή του πολύπλευρου Δημήτρη Παπαδημητρίου, το έργο του οποίου έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα από το κοινό.

Μια πολυδιάστατη πορεία, γεμάτη δημιουργία με συμφωνικά έργα, κομμάτια για σόλο όργανα και συνδυασμούς οργάνων, μουσική για θέατρο και για τον ελληνικό κινηματογράφο, για την ελληνική τηλεόραση και για τηλεοπτικές σειρές στη Σουηδία, τη Γαλλία, τη Γερμανία και αλλού. Γνωστός από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 και μέχρι σήμερα για τις συνθέσεις του, αρκετές εκ των οποίων έντυσαν τηλεοπτικές επιτυχίες, όπως η Αναστασία, το Μη Φοβάσαι Τη Φωτιά, το Λόγω Τιμής, Η ζωή που δεν έζησα, η Λένη και οι Μάγισσες Της Σμύρνης.

Στη συναυλία τραγουδησαν οι Μπάμπης Βελισσάριος, Βερόνικα Δαβάκη, Πάνος Παπαϊωάννου και Γιώργος Φλωράκης.

Φωτογραφίες από την βραδιά

#Follow us on Instagram

[insta-gallery id="1"]